Second Stage Upgrade To Walton Bridge Reserve In The Gap To Bring New Lifestyle and Leisure Opportunities

Photo credit: Brisbane Kids

As part of the $2.5 million Brisbane City Council project to extend the life of Walton Bridge, the second stage of the Walton Bridge Reserve upgrade in The Gap has broken ground. The first stage of the project was completed in December 2017.

The second stage of the upgrade started mid-May 2018 and will be finished before Remembrance Day, 11 November, depending on weather and construction conditions. This particular stage aims to focus on making improvements to the usability and accessibility of the reserve to the local community.

Stage 2 Work Coverage

Stage 2 of the Walton Bridge Reserve improvements involves the following works:

  • Relocation of the memorial at the corner of Jevons Street and Waterworks Road to the remembrance precinct
  • Creating footpaths from Glen Affric Street to the precinct
  • New Waterworks Road pedestrian entrance
  • Relocation of community artwork pillars to the corner of Jevon Street and Waterworks Road
  • Installation of informal amphitheatre seating
  • Additional greeneries at the remembrance precinct

Councillor Steve Toomey (The Gap) recognises the importance of the Walton Bridge Reserve in providing a vibrant space for the community.

“It’s also an important natural area in The Gap, and Council is ensuring it continues to be an idyllic piece of paradise by providing new picnic facilities, an all-abilities playground, a new barbeque as well as upgrades to the car park, Cr Toomey said.

He said that the council has been working closely with The Gap RSL on the second and final stage of the project, which will include enhancing access for people of all ages and abilities.

Tower Ad

“Works will also include the installation of amphitheatre seating and defining the Remembrance Precinct by planting trees and garden beds to add to ensure the Reserve remains a special place of remembrance for many years to come.”

“The Gap Residents’ Association and local residents had a huge input into the final design of the upgrade, and I thank everyone for working with me to achieve an outcome that will be loved by the whole community,” he said.

The first stage of the project has brought on an extender play area with a new all-abilities playground, improved picnic areas, new toilet facility, and new greeneries.


Also read: All-Abilities Playground, Added Amenities Coming To The Gap’s Walton Bridge Reserve


These upgrades by the council are intended to meet the needs of the local community, whilst retaining the existing look and feel of the Reserve.

Address: 25 Glen Affric St, The Gap QLD 4061 AU